Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 18:22

Γιατί προτείνουμε την ΒΑRF τροφή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σκυλί τρώει B.A.R.F. τροφή Σκυλί τρώει B.A.R.F. τροφή

ΒΑRF τροφή

Τόσο ο σκύλος όσο και η γάτα είναι ζώα σαρκοβόρα. Μεγάλο μέρος της διατροφής τους είναι το κρέας. Ειδικότερα ο σκύλος στη φύση θα συμπληρώσει την διατροφή του με ρίζες και χόρτα όμως μόνο εφόσον καταναλώσει επαρκή ποσότητα κρέατος.

Η σωστή BARF προσφέρει στα ζώα συντροφιάς μια εναλλακτική διατροφή παρόμοια με εκείνη που θα ακολουθούσαν στην φύση. Μολονότι και τα δύο αυτά ζώα έχουν εξημερωθεί από αρχαιοτάτων ετών, αυτό δεν έχει αλλάξει τις ανάγκες τους. Οι γάτες παραμένουν κυνηγοί και μας το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ενώ το ίδιο – σε άλλο επίπεδο – πράττουν και οι σκύλοι.

 

Σκυλί με δύο κορίτσια στο πάρκο

Την ίδια ώρα όλες οι μελέτες που έχουν γίνει με επίκεντρο τον άνθρωπο, δείχνουν πως οι επεξεργασμένες τροφές είναι υπεύθυνες για πολλά προβλήματα υγείας με αποκορύφωμα τον καρκίνο.

Ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Ματίλντ Τουβιέ του Πανεπιστημίου 13 του Παρισιού και του ινστιτούτου ιατρικών ερευνών INSERM, έκαναν σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» αφότου μελέτησαν στοιχεία διατροφής για σχεδόν 105.000 υγιείς ενηλίκους (22% άνδρες-78% γυναίκες) με μέση ηλικία 43 ετών.

Η διατροφή των συμμετεχόντων κατηγοριοποιήθηκε ανάλογα με το βαθμό επεξεργασίας των τροφών και στη συνέχεια συσχετίσθηκε με τα περιστατικά καρκίνου που εμφανίσθηκαν μέσα σε μια πενταετία κατά μέσο όρο.

Διαπιστώθηκε ότι μια αύξηση κατά 10% στην αναλογία των τροφίμων υψηλής επεξεργασίας στην καθημερινή διατροφή ενός ανθρώπου συσχετιζόταν με μια αύξηση κατά 12% του κινδύνου για καρκίνο κάθε είδους (εννέα πρόσθετοι θάνατοι ανά 10.000 ανθρώπους).

Αν αυτό συμβαίνει στους ανθρώπους, γιατί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό στα ζώα; Η διατροφή με τροφές υψηλής επεξεργασίας είναι καταρχήν βέβαιο πως αλλοιώνει τα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον η πλειοψηφία των ξηρών τροφών περιέχουν σιτηρά, μια τροφή που σε πολλά σκυλιά προκαλεί αλλεργίες.

Για εμάς η απάντηση σε όλα αυτά, είναι η ΒΑRF, μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ζώων, χωρίς επεξεργασία, με πλούσια γεύση που θα εκτιμήσει ο τετράποδος φίλος σας από την πρώτη στιγμή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα:

Διαβάστηκε 757 φορές